Donaties

Uw donaties zullen gebruikt worden voor de aanschaf van onderstaande apparaten.

Wij proberen in alle gevallen de beste prijs voor onderstaande producten te krijgen door met verschillende leveranciers te onderhandelen.
Hierdoor kan het soms enkele maanden duren voordat een apparaat in gebruik wordt genomen op de kinderafdeling.

5400
0

Videolaryngoscoop

Het is niet eenvoudig om een buisje in de luchtpijp te steken bij een klein kind of een baby, wanneer hij zo ziek is dat hij aan de beademingsmachine moet.
Omdat alles erg klein is moet de dokter goed getraind zijn om dit te kunnen. Om de handeling eenvoudiger te maken met dus minder complicaties voor het kind, en om tegelijkeritijd jonge dokters te laten zien (trainen) hoe dit moet, is een videolaryngoscoop een prachtig instrument voor een kinderafdeling of een NICU.

Uiteindelijk geeft dit de beste zorg voor het ernstig zieke kind.

1800
0

Optiflow

De laatste wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat wanneer een baby of kind ernstig benauwd is, er via een grote luchtstroom zuurstof gegeven kan worden, om te voorkomen dat het kind aan de beademing komt.
Beademing geeft namelijk meer complicaties aan de longen dan een systeem waarbij met hoge snelheid zuurstof of lucht gegeven kan worden.
Dit systeem heet Optiflow en biedt zuurstof of lucht aan in de meest optimale condities.

3240
0

Transcraniële Doppler

Op Curaçao komt sikkelcelziekte vaak voor. Kinderen met sikkelcelziekte kunnen een herseninfarct krijgen, wanneer de bloedvaten in de hersenen door de sikkelcellen dichtgaan.
Dit is uiteraard een ernstige complicatie.
Helaas kan je vantevoren niet goed voorspellen welke kinderen een herseninfarct zullen krijgen.
Met dit apparaat kunnen wel de eerste voortekenen gezien worden omdat hiermee de bloedvaten naar de hersenen gemeten worden.

Door regelmatig met dit mooie (en niet voor het kind pijnlijke!) instrument te screenen op kinderen met sikkelcelziekte kan veel leed voorkomen worden.

8250
8250

Onderzoekstafel

Niet meer bang voor de dokter! Welk kind klimt er nu niet meteen op zo'n prachtige onderzoekstafel?
De dokter kan het kind, zonder angst, onderzoeken in een zeer kindvriendelijke omgeving.

Besteld!

3400
1700

Infuus spalkjes voor 2017

Als je jong bent, is het onmogelijk om je arm stil te houden zodat je infuus blijft zitten. Om die reden krijgen kinderen een spalkje.

Momenteel krijgen kinderen een houten spalkje waarmee een arm of been geimmobileerd wordt. Door het gebruik van een buigzaam, maar zacht spalkje, kunnen we gewrichten in een natuurlijke positie spalken. Zo blijven infusen lang genoeg zitten, maar is het wel comfortabel voor de jonge patiënt.

Dit zijn genoeg spalkjes voor een heel jaar.

In Gebruik!

25000
0

Blaas Scan

Een simpel en handig te bedienen apparaat wat ons informatie geeft over de blaas bij kinderen.

De blaas scan kan het onnodig catheteriseren van kinderen voorkomen.

Daarnaast is het een belangrijk middel bij onderzoek naar plasproblemen.

Saturatie-meter

Een saturatie-meter kijkt naar het gehalte aan zuurstof in het bloed.
Dat is een van de meest belangrijke waarden bij opgenomen kinderen.

Voor het nog verder verbeteren van de zorg willen we drie extra saturatie monitoren aanschaffen.

550
0

Tongspatels met fruitsmaak genoeg voor 1 jaar

Veel kinderen vinden het onderzoek van de keel het meest angstaanjagende deel van het lichamelijk onderzoek.
Met deze kleurrijke en lekker smakende tongspatels kunnen we het bezoek aan het ziekenhuis minder vervelend en stressvol maken.

29900
29900

Criticool

Als je tijdelijk zuurstoftekort hebt gehad, zoals bijvoorbeeld na een reanimatie, dan is de kans op blijvende hersenschade het kleinst als je de dagen erna gekoeld wordt. Dit apparaat is super effectief in het koelen.

Door een soort pyjama gevuld met water wordt de baby op precies de juiste, stabiele temperatuur gehouden.

Prijs is voor 8 pyjamas in 2 verschillende maten, inclusief verzendkosten naar Curacao.

In Gebruik!

900
900

Astodia Vein Finder

Met dit apparaat kunnen we ook de dieper gelegen (slag)aders vinden die we nodig hebben voor het plaatsen van centrale lijnen.

Deze lijnen hebben we nodig voor hele zieke patiënten en hele kleine patiënten zodat we ze voor langere tijd van antibiotica en infuusvoeding kunnen voorzien.

In Gebruik!

2000
2000

Emergency Botboor

Deze botboor helpt ons om kinderen te behandelen die levensbedreigend ziek zijn.
Wanneer echt elke seconde telt, kan met deze botboor heel snel vocht, medicatie en bloedtransfusies toegediend worden aan de patiënt.

In Gebruik!

420
420

Wee Sight x2

Bij kleine kinderen is het soms moeilijk om een bloedvat te vinden voor het prikken van een infuus. Met behulp van de WEE-light, kunnen we bloedvaten beter vinden.

Met dit lampje besparen we kinderen de pijn van het vaak moeten prikken.

In Gebruik!

20000
20000

i-STAT

Dit apparaat geeft ons met maar een paar druppels bloed binnen een minuut heel veel informatie over hoe het gaat met de allerziekste patiënten. Hierdoor kunnen we de behandeling snel aanpassen bij patiënten voor wie dit van levensbelang is.

Zoals bijvoorbeeld te vroeg geboren baby’s, kinderen met een ontregelde suikerziekte, kinderen met een ernstige benauwdheid of baby’s met mogelijk zuurstofgebrek bij de geboorte.

In Gebruik!

14520
14520

Bilirubine Meter

De bilirubinemeter is in een klein apparaat dat via de huid het bilirubinegehalte kan meten. Dit is verhoogd bij pasgeboren baby’s. Als dit veel te hoog is, kan dit hersenschade geven.

Met deze meter kunnen we zonder te prikken en binnen enkele seconden zien welke baby’s een te hoog bilirubinegehalte hebben. Zo kunnen we sneller onderscheid maken welke baby’s met hun ouders mee naar huis kunnen en welke baby’s moeten worden opgenomen voor behandeling.

In Gebruik!

225
225

Buzzy Pain Relief

Buzzy Pain Relief vermindert de scherpe pijn bij prikken. Door trillingen in combinatie met een ice-pack, worden de zenuwen op zo'n manier gestimuleerd dat het gevoel van de pijnprikkels sterk verminderd of helemaal niet meer gevoeld wordt.

Een simpele maar effectieve manier om de pijn van kinderen die geprikt worden in het ziekenhuis te verzachten.

Besteld!

510
510

Chicco Magische Lantaarn x6

Het lijkt misschien een gekke aankoop, maar dit kleine apparaat wat de hartslag van de moeder kan nabootsen, brengt jonge baby's tot rust.

Hierdoor wordt het stressniveau van de baby verlaagd, waardoor baby's beter groeien en ook sneller kunnen genezen.

In Gebruik!

200
200

Klamboe voor wiegjes en bedden

Natuurlijk horen muggen niet op de kinderafdeling, maar soms kan er een toch stiekem binnensluipen. En in deze tijd van de Chikungunya-epidemie, kan het kind er erg ziek van worden.
Er zijn dus snel nieuwe klamboe's nodig. Doe een donatie en we kopen er snel een stuk of twintig!

In Gebruik!