Donaties

Uw donaties zullen gebruikt worden voor de aanschaf van onderstaande apparaten.

Wij proberen in alle gevallen de beste prijs voor onderstaande producten te krijgen door met verschillende leveranciers te onderhandelen.
Hierdoor kan het soms enkele maanden duren voordat een apparaat in gebruik wordt genomen op de kinderafdeling.

12000
12000

VeinViewer Flex

Helaas is het soms nodig om kinderen een infuus te geven, bijvoorbeeld voor het geven van antibiotica bij een ernstige infectie.
Met dit apparaat kunnen we bloedvaten gemakkelijker vinden. Niet alleen bij jonge baby’s, maar ook bij de grotere kinderen en tieners.

In Gebruik!

8250
8250

Onderzoekstafel

Niet meer bang voor de dokter! Welk kind klimt er nu niet meteen op zo'n prachtige onderzoekstafel?
De dokter kan het kind, zonder angst, onderzoeken in een zeer kindvriendelijke omgeving.

In Gebruik!

3400
0

Infuus spalkjes voor 2020

Als je jong bent, is het onmogelijk om je arm stil te houden zodat je infuus blijft zitten. Om die reden krijgen kinderen een spalkje.

Momenteel krijgen kinderen een houten spalkje waarmee een arm of been geimmobileerd wordt. Door het gebruik van een buigzaam, maar zacht spalkje, kunnen we gewrichten in een natuurlijke positie spalken. Zo blijven infusen lang genoeg zitten, maar is het wel comfortabel voor de jonge patiënt.

Dit zijn genoeg spalkjes voor een heel jaar.

In Gebruik!

550
0

Tongspatels met fruitsmaak genoeg voor 1 jaar

Veel kinderen vinden het onderzoek van de keel het meest angstaanjagende deel van het lichamelijk onderzoek.
Met deze kleurrijke en lekker smakende tongspatels kunnen we het bezoek aan het ziekenhuis minder vervelend en stressvol maken.

29900
29900

Criticool

Als je tijdelijk zuurstoftekort hebt gehad, zoals bijvoorbeeld na een reanimatie, dan is de kans op blijvende hersenschade het kleinst als je de dagen erna gekoeld wordt. Dit apparaat is super effectief in het koelen.

Door een soort pyjama gevuld met water wordt de baby op precies de juiste, stabiele temperatuur gehouden.

Prijs is voor 8 pyjamas in 2 verschillende maten, inclusief verzendkosten naar Curacao.

In Gebruik!

2300
2300

Astodia Vein Finder x2

Met dit apparaat kunnen we ook de dieper gelegen (slag)aders vinden die we nodig hebben voor het plaatsen van centrale lijnen.

Deze lijnen hebben we nodig voor hele zieke patiënten en hele kleine patiënten zodat we ze voor langere tijd van antibiotica en infuusvoeding kunnen voorzien.

In Gebruik!

2000
2000

Emergency Botboor

Deze botboor helpt ons om kinderen te behandelen die levensbedreigend ziek zijn.
Wanneer echt elke seconde telt, kan met deze botboor heel snel vocht, medicatie en bloedtransfusies toegediend worden aan de patiënt.

In Gebruik!

420
420

Wee Sight x2

Bij kleine kinderen is het soms moeilijk om een bloedvat te vinden voor het prikken van een infuus. Met behulp van de WEE-light, kunnen we bloedvaten beter vinden.

Met dit lampje besparen we kinderen de pijn van het vaak moeten prikken.

In Gebruik!

20000
20000

i-STAT

Dit apparaat geeft ons met maar een paar druppels bloed binnen een minuut heel veel informatie over hoe het gaat met de allerziekste patiënten. Hierdoor kunnen we de behandeling snel aanpassen bij patiënten voor wie dit van levensbelang is.

Zoals bijvoorbeeld te vroeg geboren baby’s, kinderen met een ontregelde suikerziekte, kinderen met een ernstige benauwdheid of baby’s met mogelijk zuurstofgebrek bij de geboorte.

In Gebruik!

14520
14520

Bilirubine Meter

De bilirubinemeter is in een klein apparaat dat via de huid het bilirubinegehalte kan meten. Dit is verhoogd bij pasgeboren baby’s. Als dit veel te hoog is, kan dit hersenschade geven.

Met deze meter kunnen we zonder te prikken en binnen enkele seconden zien welke baby’s een te hoog bilirubinegehalte hebben. Zo kunnen we sneller onderscheid maken welke baby’s met hun ouders mee naar huis kunnen en welke baby’s moeten worden opgenomen voor behandeling.

In Gebruik!

510
510

Chicco Magische Lantaarn x6

Het lijkt misschien een gekke aankoop, maar dit kleine apparaat wat de hartslag van de moeder kan nabootsen, brengt jonge baby's tot rust.

Hierdoor wordt het stressniveau van de baby verlaagd, waardoor baby's beter groeien en ook sneller kunnen genezen.

In Gebruik!

200
200

Klamboe voor wiegjes en bedden

Natuurlijk horen muggen niet op de kinderafdeling, maar soms kan er een toch stiekem binnensluipen. En in deze tijd van de Chikungunya-epidemie, kan het kind er erg ziek van worden.
Er zijn dus snel nieuwe klamboe's nodig. Doe een donatie en we kopen er snel een stuk of twintig!

In Gebruik!