Oud Evenementen

Week van de Prematuur 2017

Op 17 november viert de wereld de Dag van de Prematuur. In verschillende landen worden die dag gebouwen en bruggen paars gekleurd en zijn er activiteiten om aandacht te vragen voor te vroeg geboren kinderen (prematuren).

De stichting Mucha pa Mucha wil in de week van 13-17 november ook alle prematuren op Curaçao op een bijzonder manier in het zonnetje zetten. Op informatieavonden voor geïnteresseerden, en bijeenkomsten voor ouders met te vroeg geboren kinderen, zal het premature kind alle aandacht krijgen die het verdient.

Op 13, 14 en 15 november zal tijdens voorlichtingsavonden uitgebreide informatie gegeven worden aan iedereen die geïnteresseerd is in wat het betekent om te vroeg geboren te zijn; voor het kind, maar ook zeker voor de ouders! Gedurende deze drie avonden zullen gedurende 2,5 uur verschillende specialisten in de zorg, maar ook ervaringsdeskundigen (ouders!) aan het woord komen over de ontwikkeling van een prematuur geboren baby, de risico's en complicaties, en met name over de zorg(en) die dit geeft voor hun ouders.

Op alle avonden is iedereen van harte welkom. Het is gratis, dus komt allen!

Vindt verdere informatie over de week van de prematuur hier.

Teddyberenziekenhuis in Curaçao

Op zaterdag 2 juli 2016 organiseerde stichting Mucha pa Mucha de eerste editie van een Teddyberenziekenhuis te Curaçao.
Voor dit project waren van 11 tot 14 uur alle kinderen welkom in Sambil op bezoek te komen in een Teddyberenziekenhuis met hun zieke knuffel. Het doel van het project was om kinderen op een speelse manier in aanraking te brengen met het ziekenhuis en een doktersbezoek.

De toegang was compleet gratis.

Voor dit project bouwde stichting Mucha pa Mucha in Sambil Curaçao een klein ziekenhuis na voor teddyberen en andere knuffels. Hier werden de kinderen, vergezeld van hun “zieke” teddyberen, ontvangen.

De “teddyberendokters” die er werken, waren (co-)assistenten geneeskunde, verpleegkundigen en kinderartsen, die vrijwillig aan het project deelnamen. Voor de gelegenheid trokken zij maar al te graag hun witte jassen aan en gebruikten hun vaardigheden en fantasie om de teddyberen en andere knuffels te onderzoeken en te behandelen. Er werd een mini-apotheek en een mini-röntgenapparaat gebouwd om het allemaal zo echt mogelijk te laten lijken.

De kinderen werden ook beloond met een diploma.

Dit project, dat regelmatig wereldwijd in verschillende settings wordt gehouden, kadert in de inspanningen die de stichting onderneemt om kinderen van het eiland en hun ouders meer vertrouwd te maken met gezondheid en de inhoud van een doktersbezoek.

2de Sponsor Yardsale Amsterdam


Op zondag 25 oktober vond in het Kinderkookkafe in Amsterdam de 2de baby en kinderkleding Yardsale plaats.
Wederom was de yardsale een enorm success en is er € 1702.- opgehaald voor materialen in SEHOS!

Hou de website of Facebook in de gaten voor de datum van de volgende yardsale.

Sponsor Yardsale Amsterdam

Op 12 april 2015 vond in het Kinderkookkafe in het Vondelpark in Amsterdam een inzamelingsactie plaats.
De verkoop van kinderkleding- speelgoed, - boeken en andere spullen was een enorm succes!

Er is op de dag zelf maar liefst € 1768,50 opgehaald!

Daarnaast werd een cheque overhandigd van € 698.- door Ginny Reintjens die zich had laten sponsoren bij een marathon loop.
Speciale dank gaat uit naar Natasja Lemmens voor de organisatie van deze dag.

Als u meer wilt weten waar het opgehaalde geld voor gebruikt gaat worden kijk dan eens op de projecten-pagina.

Kick Off Event

Op 23 November 2014 was het Mucha pa Mucha Kick Off event.
Het was een fantastische dag! We hebben in totaal ruim 30.000 gulden opgehaald!
Zonder alle zwemmers, vrijwilligers, de aandacht in de pers en onze geweldige sponsors was dat niet gelukt. Masha danki!
De eerste apparaten zijn inmiddels onderweg vanuit de Verenigde Staten naar dushi Curaçao!
We houden u op de hoogte van de aankopen voor de kinderafdeling.
Hieronder wat foto's van het Kick Off event.