Oud Evenementen

Fundraisingsproject Mucha pa Mucha zaterdag 9 juni 2018

Willemstad, 19:10

Geachte heer, mevrouw,

Op 14 juni a.s. begint het WK Voetbal in Rusland. Zoals u weet doet Nederland niet mee.
Maar Curaçao wel! Sterker nog, het WK Voetbal start op Curaçao!
Op zaterdag 9 juni 2018 organiseert Fundashon Mucha pa Mucha een uniek fundraisingsevenement waarbij de kinderen van Curaçao zelf een voetbaltoernooi spelen in de originele voetbalshirts van landen van het WK Voetbal 2018.
Zo wordt op Curaçao aandacht geschonken aan het WK Voetbal, wordt sport bij kinderen gestimuleerd en wordt tegelijkertijd geld ingezameld voor stichting Mucha pa Mucha.
Welk land wint het WK op Curaçao? Duitsland? Colombia? Of toch Brazilië?

Stichting Mucha pa Mucha, werd in 2014 opgericht door medewerkers van de kinderafdeling van het St Elisabeth Hospitaal (SEHOS).
Door middel van fundraisings en donaties wordt geld opgehaald om moderne apparaten en materiaal te kopen voor de kinderafdeling, zodat de zorg voor zieke kinderen nòg kindervriendelijker wordt.
U vindt alle informatie over onze stichting op www.muchapamucha.com.

Wij proberen met onze stichting kinderen bewust te maken van het feit dat er ook zieke kinderen zijn, en daarom vragen we aan gezonde kinderen mee te werken aan fundraisings-evenementen voor de zieke kinderen in het SEHOS.
Zo hebben eerder gezonde kinderen voor zieke kinderen gezwommen (baantjes getrokken voor geld) in het Bennie Leito-zwembad: "Mucha ta landa pa Mucha".
Nu gaan gezonde kinderen dus voetballen voor zieke kinderen: "Mucha pa Mucha ta bai Mundial"!

Op zaterdag 9 juni a.s. vindt het evenement plaats van 9:00 tot 18:00 uur. De toegang is slechts ANG 2,= per persoon.Op het voetbalveld van de FFK (naast het SDK-stadion in Brievengat) zullen 16 voor deze gelegenheid samengestelde voetbalteams een toernooi spelen in de originele voetbalshirts van de landen van het WK. De kinderen van 8 tot 11 jaar spelen normaal bij de bekende voetbalteams van Curaçao (U9 en U11).

Op de dag is er uiteraard eten en drinken, zijn er activiteiten voor kinderen, en er zal een veiling en een loterij zijn waarbij interessante producten kunnen worden verkregen van onze sponsors. Ondertussen ziet het publiek een unieke voetbalcompetitie die misschien wel spannender wordt dan het echte WK!

Alle opbrengsten van de dag gaan rechtstreeks naar onze stichting. Meer informatie vindt u op onze website en vooral de komende dagen op onze Facebooksite.

Voor vragen zijn wij te allen tijde bereikbaar.


Met vriendelijke groet, Mede namens,            


Misha Rosalia
secretaris
tel: (+5999) 525 8656
Meindert Manshande
voorzitter
tel: (+5999) 511 2602Fundashon Mucha pa Mucha, p/a Seru Loraweg 223, Curaçao

Mucha pa Mucha ta bai Mundial!

Save the date: Op zaterdag 9 juni 2018 gaat Mucha pa Mucha Mundial!


Op 14 juni a.s. begint het WK Voetbal in Rusland. Hoewel Nederland niet meedoet, leeft het WK op Curaçao enorm! Iedereen heeft wel zo zijn voorkeur voor de winnaar: Wordt het Brazilië, Portugal, of Colombia?

Fundashon Mucha pa Mucha, gaat hier graag met de kinderen van Curaçao aandacht aan schenken door op zaterdag 9 juni 2018 een voetbaltoernooi te organiseren: Mucha pa Mucha ta bai Mundial! Mucha pa Mucha probeert kinderen bewust te maken van het feit dat er ook zieke kinderen zijn, en daarom vragen we aan gezonde kinderen mee te werken aan fundraisings-evenementen voor de zieke kinderen in het SEHOS. Zo hebben eerder gezonde kinderen voor zieke kinderen gezwommen (baantjes getrokken voor geld) in het Bennie Leito-zwembad: "Mucha ta landa pa Mucha". Zie verder onder 'Evenementen'. Nu gaan gezonde kinderen voetballen voor zieke kinderen:

"Mucha pa Mucha ta bai Mundial"!

Op zaterdag 9 juni a.s. wordt op Curaçao op één dag het WK Voetbal 2018 nagebootst: Op het voetbalveld van de FFK zullen 16 voor deze gelegenheid samengestelde teams een voetbaltoernooi spelen in T-shirts met de kleuren van de landen van het WK. Professionele scheidsrechters en de bestaande voetbalteams van Curaçao zullen voor Mucha pa Mucha een competitie met elkaar aangaan. Wie wint er van de Curaçaose kinderen op ons "pre-WK"? Duitsland? Brazilië? Of toch Curaçao?

Komt allen kijken hoe de kinderen voetballen voor het goede doel! Verschillende sponsors zullen op deze dag bijdragen, en u kunt dit ook! Er zal een kleine entreeprijs gevraagd worden voor dit mini-WK, en het staat u vrij om meer te doneren.

Voor de bezoekende kinderen zijn er naast het kijken naar voetbal leuke activiteiten rondom het veld. Ook is er uiteraard genoeg te eten en te drinken. Voor de volwassenen is er een spannend toernooi te zien, en halverwege de dag zal er een unieke veiling zijn, waarbij alle opbrengsten rechtstreeks naar Mucha pa Mucha gaat.

Houd deze website, maar vooral Facebook, in de gaten voor het laatste nieuws!

We hopen u op 9 juni a.s. te ontmoeten tijdens dit unieke evenment. Allemaal in het belang van het promoten van sport en beweging bij kinderen, en ter ondersteuning van nòg betere, kindvriendelijke zorg op de kinderafdeling van het SEHOS!Week van de Prematuur 2017

Op 17 november viert de wereld de Dag van de Prematuur. In verschillende landen worden die dag gebouwen en bruggen paars gekleurd en zijn er activiteiten om aandacht te vragen voor te vroeg geboren kinderen (prematuren).

De stichting Mucha pa Mucha wil in de week van 13-17 november ook alle prematuren op Curaçao op een bijzonder manier in het zonnetje zetten. Op informatieavonden voor geïnteresseerden, en bijeenkomsten voor ouders met te vroeg geboren kinderen, zal het premature kind alle aandacht krijgen die het verdient.

Op 13, 14 en 15 november zal tijdens voorlichtingsavonden uitgebreide informatie gegeven worden aan iedereen die geïnteresseerd is in wat het betekent om te vroeg geboren te zijn; voor het kind, maar ook zeker voor de ouders! Gedurende deze drie avonden zullen gedurende 2,5 uur verschillende specialisten in de zorg, maar ook ervaringsdeskundigen (ouders!) aan het woord komen over de ontwikkeling van een prematuur geboren baby, de risico's en complicaties, en met name over de zorg(en) die dit geeft voor hun ouders.

Op alle avonden is iedereen van harte welkom. Het is gratis, dus komt allen!

Vindt verdere informatie over de week van de prematuur hier.

Teddyberenziekenhuis in Curaçao

Op zaterdag 2 juli 2016 organiseerde stichting Mucha pa Mucha de eerste editie van een Teddyberenziekenhuis te Curaçao.
Voor dit project waren van 11 tot 14 uur alle kinderen welkom in Sambil op bezoek te komen in een Teddyberenziekenhuis met hun zieke knuffel. Het doel van het project was om kinderen op een speelse manier in aanraking te brengen met het ziekenhuis en een doktersbezoek.

De toegang was compleet gratis.

Voor dit project bouwde stichting Mucha pa Mucha in Sambil Curaçao een klein ziekenhuis na voor teddyberen en andere knuffels. Hier werden de kinderen, vergezeld van hun “zieke” teddyberen, ontvangen.

De “teddyberendokters” die er werken, waren (co-)assistenten geneeskunde, verpleegkundigen en kinderartsen, die vrijwillig aan het project deelnamen. Voor de gelegenheid trokken zij maar al te graag hun witte jassen aan en gebruikten hun vaardigheden en fantasie om de teddyberen en andere knuffels te onderzoeken en te behandelen. Er werd een mini-apotheek en een mini-röntgenapparaat gebouwd om het allemaal zo echt mogelijk te laten lijken.

De kinderen werden ook beloond met een diploma.

Dit project, dat regelmatig wereldwijd in verschillende settings wordt gehouden, kadert in de inspanningen die de stichting onderneemt om kinderen van het eiland en hun ouders meer vertrouwd te maken met gezondheid en de inhoud van een doktersbezoek.

2de Sponsor Yardsale Amsterdam


Op zondag 25 oktober vond in het Kinderkookkafe in Amsterdam de 2de baby en kinderkleding Yardsale plaats.
Wederom was de yardsale een enorm success en is er € 1702.- opgehaald voor materialen in SEHOS!

Hou de website of Facebook in de gaten voor de datum van de volgende yardsale.

Sponsor Yardsale Amsterdam

Op 12 april 2015 vond in het Kinderkookkafe in het Vondelpark in Amsterdam een inzamelingsactie plaats.
De verkoop van kinderkleding- speelgoed, - boeken en andere spullen was een enorm succes!

Er is op de dag zelf maar liefst € 1768,50 opgehaald!

Daarnaast werd een cheque overhandigd van € 698.- door Ginny Reintjens die zich had laten sponsoren bij een marathon loop.
Speciale dank gaat uit naar Natasja Lemmens voor de organisatie van deze dag.

Als u meer wilt weten waar het opgehaalde geld voor gebruikt gaat worden kijk dan eens op de projecten-pagina.

Kick Off Event

Op 23 November 2014 was het Mucha pa Mucha Kick Off event.
Het was een fantastische dag! We hebben in totaal ruim 30.000 gulden opgehaald!
Zonder alle zwemmers, vrijwilligers, de aandacht in de pers en onze geweldige sponsors was dat niet gelukt. Masha danki!
De eerste apparaten zijn inmiddels onderweg vanuit de Verenigde Staten naar dushi Curaçao!
We houden u op de hoogte van de aankopen voor de kinderafdeling.
Hieronder wat foto's van het Kick Off event.